Pjiwo kozicowe na Miron-Off

Posted: 24 stycznia 2013 in Uncategorized

Uświadomiliśmy sobie, że anonsujemy Miron-Offa jako okazję do degustacji wyłącznie strawy duchowej. A to nie jest prawda. Między dyskusjami, projekcjami i seansami, będziemy wietrzyć lokal z oparów intelektualnych i trochę sybarycić. Czyli dobierać się do pić i jedzeń. W żyłach Kici Koci płynie kurpiowska krew więc zaordynowała w rodzinnych stronach transport piwa kozicowego, zwanego też „psiwem” lub „pjiwem”. Bezalkoholowym tym napojem na bazie podpiwka i jagód jałowcowych, nagazowanym tak, że wysadza korki z butelek (dlatego do nas dotrze w solidnej bańce z kranikiem), mieszkańcy Puszczy Białej tradycyjnie orzeźwiają się i gaszą pragnienie, raczą podczas świąt rodzinnych, państwowych i kościelnych oraz wykorzystują w charakterze tzw. popitki lub zapojki. To jest taka kurpiowska cola. Będziemy notorycznie kolportować kozicowe. Dostawa świeżo nawarzonego, niepasteryzowanego „psiwa/pjiwa” co weekend. Na zdrowie 🙂

kozicowe

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s